Realisaties van de Sterredruif

 

Open serredag 30 september - 1 oktober 2017

Volgende telers openen hun serres voor het grote publiek:

- Ronald Vanderkelen

- De Voarenberg

- Druiven Van Camp

- Gilbert Distelmans

 

Openingsuren: zie rubriek telers

 

 

 

Eerste Knip 18 juli 2014

 

Op 18 juli 2014 gebeurde de “ eerste knip” van de Vlaams-Brabantse tafeldruif door Jeroen De Pauw en Sven De Leyer op het bedrijf De Voarenbergh in Duisburg.

Bij deze gelegenheid bereidde Jeroen de hapjes ter plaatse met Leopold, Royal en Muscaat druiven. Dit werd ook de officiële opening van het nieuwe streekwinkeltje van Jeroen en Rianne.

 


Eerste druif vrijdag 12 juli 2013

De eerste druif van seizoen 2013 werd geknipt door "ereburger van Overijse" Will-Tura. Deze eerste knip ging door in de druivenserre van druiventeler Gilbert Distelmans.


Open serredag 8 en 9 september 2012

Open Serredag

Daar Overijse tot winnaar werd gekozen in "Ambassadeur Vlaanderen Lekkerland" met de Vlaams-Brabantse tafeldruif, is de open serredag van dit jaar extra bijzonder. Ontdek tijdens de open serredag de druiventeelt tijdens één van de rondleidingen bij één van onze leden en proef "onze parel van de natuur".

 

 

Druivenseizoen van start met Zjef Van Uytsel!

Op 20 juli 2012 kreeg Zjef Van Uytsel de eer het druivenseizoen officieel te laten van start gaan. Druivenkoningin Kim I overhandigde Zjef een mand druiven.
Deze gebeurtenis ging door in NV Nieuwe Serre te Huldenberg, een organisatie van het gemeentebestuur en Sterredruif (foto’s Willy Fluyt).

 

 

Open serredag 1 oktober

Heb jij onlangs nog tafeldruiven geproefd uit de streek? Ook tijdens de herfstperiode hangen er nog verrukkelijke druiventrossen in de serres. Om je nog meer te doen watertanden, organiseren enkele telers op zaterdag Open serredag.
Ontdek de druiventeelt achter de schermen tijdens een van de rondleidingen en proef “het lekkerste snoepje van moeder natuur".
Smakelijk!
Druivenkoningin Kim I

Westlandse Druif 2011

Op 29 juni 2011 ging een delegatie Overijsenaren waaronder schepen Pieter Deman naar het Themapark Westlandse Druiven voor een bezoek.
Schepen Deman werd de trotse eigenaar van het eerste geveilde kistje druiven na een Amerikaans opbodsysteem.
Het werd overhandigd door de pas verkozen druivenprinses Daisy Mostert.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe folder "De Sterredruif"

Ontwerp van de nieuwe folder in samenwerking met Provincie Vlaams-Brabant.

mediatheek.vlaamsbrabant.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Officiële overhandiging van de nieuwe folders van de Provincie Vlaams-Brabant door gedeputeerde Monique Swinnen op 16 juli 2008 in de serres van Druiven Soniën.

moniqueswinnen.be

 

 

Druivenstreek op bezoek bij Vlaams minister - president Kris Peeters

 

De druiven worden geproefd en goedgekeurd door Vlaams minister - president Kris Peeters. Op donderdag 21 augustus 2008 gingen de Burgemeesters van de druivenstreek samen met een delegatie van de telersgroep “De Sterredruif” en druivenkoningin Leen Jonckers naar het Vlaams Parlement. Kris Peeters beloofde te onderzoeken of het mogelijk is Vlaams-Brabantse tafeldruiven aan te bieden bij bezoeken  van buitenlandse delegaties.

 

 

 

Proefavond Vlaams-Brabantse tafeldruiven en streekwijnen.

Op donderdag 12 september 2008 werd door Provincie Vlaams-Brabant en VZW Streekproducten een proefavond van Vlaams-Brabantse tafeldruiven en streekwijnen georganiseerd. Zowel Royal, Muscat, Baydor en Leopold III werden door de genodigden geproefd . De nodige uitleg i.v.m teelt en smaak werd gegeven door Druivenkoningin Sophie I en Flup Luppens.

 

 

Marc Sleen

Opening druivenseizoen 2011.

Striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, opende op 8 juli 2011 officieel het seizoen.

Gastheren waren burgemeester Tim Vandenput en druiventeler Erik Van Camp en echtgenote Marie-Anne.
Woordje van Marc Sleen : Ik ben fier in deze streek te mogen wonen, het is hier zonder twijfel de mooiste streek van België met de " beste" tafeldruiven van de wereld.

(foto's Michel VanMullem)

 

 

 

Bezoek Westlandse druif

Op 2 mei 2010  trokken de druiventelers van de Sterredruif en enkele sympathisanten op bezoek bij hun collega's in het Westland. Op het Themapark Westlandse druif werden we rondgeleid door de bedrijfsleider Wim Vandijk. Nadien volgde nog een bezoek op de biologische druivenkwekerij Nieuw tuinzight van Hilde en Arnold Jansen. Het werd een leerrijke dag met heel wat wisseling van ervaring in de kunst van de druiventeelt.

Opening van het nieuwe druivenseizoen met Marléne de Wouters

 

 

Op vrijdag 16 juli 2010 opende Marléne de Wouters het nieuwe druivenseizoen. Na een korte rondleiding in de druivenser van Willy De kerk gaat Marléne over tot de eerste druivenknip van het seizoen.  Nadien relojes replicas volgde nog een gezellige receptie met druivenhapjes georganiseerd door de gemeente Tervuren en de Sterredruif.  (foto's Michel Van Mullem)