Welkom op www.tafeldruif.be 

In 2015 is het 150 jaar geleden dat Felix Sohie de eerste druivenserre bouwde in Hoeilaart. De vier druivengemeenten en De Sterredruif vieren deze verjaardag met een tentoonstelling van 150 foto's en kunstwerken in het straatbeeld, getiteld 150 Zoete Zomers. Neem deel aan wandelingen, een busrondrit of wandelzoektocht langsheen deze unieke plaatsen!

Meer info www.150zoetezomers.be of op Facebook.
 

 

De druiventeelt in de streek Overijse, Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren heeft een 

grote evolutie doorgemaakt. Wat begon met een kleine serre is na jaren uitgegroeid tot een streek van glazen dorpen. De druiventeelt heeft gedurende jaren werk en weelde gebracht: de prachtige serristenvilla’s getuigen hier van. Dat de teelt evenzeer sombere tijden kende, kan niet verdoezeld worden.

 

Nog steeds zijn er jonge telers die durven investeren in nieuwe computergestuurde bedrijven met nieuwe aanplantingen. Wie weet komt er ooit een heropbloei … een nieuw leven voor een kwaliteitsvolle Vlaams-Brabantse tafeldruif met de hoogste Europese erkenning BOB.


Gedurende meer dan 50 jaar werd er rondom deze tafeldruif heel wat gefeest in de druivengemeenten. Jaarlijks vinden volgende feestelijkheden nog steeds plaats:

Al deze feesten gaan gepaard met expo’s van de mooiste trossen tafeldruiven.

Vanaf juli tot eind november wordt de Vlaams-Brabantse tafeldruif in de druivenstreek en marktplaatsen te koop aangeboden. Onder de rubriek telers kan je terecht voor informatie per bedrijf.

 

Ook zeker eens te bekijken zijn:

 

 

Veel surfplezier in de druivenstreek.

 

De Vlaams-Brabantse Tafeldruif … De trots van onze streek